De stadsbrouwerij van Sneek

Samen smaakt naar meer

Brouwerij met un goëd gefoel

Het begon allemaal met een idee. Wat mist Sneek momenteel nog? Op die vraag kwam het antwoord: een heuse stadsbrouwerij! Zogezegd, zo gedaan. De brouwerij die het daglicht heeft gezien als Bierbrouwerij De Waterpoart werd omgedoopt naar Stadsbrouwerij Sneek en de eerste materialen werden al aangeschaft. Grand café De Walrus had hier wel oren naar en stelde een ruimte voor ons beschikbaar. Liefkozend de kraamkamer genoemd. Als in de plek waar de ideeën van onze brouwers hun uiting vinden. Eigen gebrouwen bier, geproefd, beoordeeld en benaamd als de kraamkamer editie.

De kraamkamer is inmiddels uitgegroeid tot een heuse microbrouwerij. Met De Walrus bespreken we momenteel op welke wijze we de microbrouwerij daar langer kunnen huisvesten. Blijvend mooie bieren brouwen en proefavonden organiseren is onze ambitie!

De Stadsbrouwers

Stadsbrouwerij

Brouwen met een missie!

Stadsbrouwerij

Brouw samen dat goëde gefoël

Zoals gezegd: samen brouwen werkt verbindend. Niks is leuker dan een middag samen bierbrouwen. Zodra de brouwerij zijn ‘echte’ fysieke vorm heeft gekregen willen wij hem dan ook voor iedereen beschikbaar stellen. Voor iedereen die zelf bier wil (leren) brouwen, iedereen die (nog) meer wil weten over het brouwproces en iedereen die een leuke dag wil beleven. Voor bedrijven (personeelsuitje/ teambuilding) kunnen wij dan in overleg arrangementen samenstellen voor grote groepen.

De Stadsbrouwers

Stadsbrouwerij

Mini-documentaire

Stadsbrouwerij

PodCast

Het begint allemaal in de kroeg met drie mannen en een wild idee. De vrienden hebben zin in een speciaalbiertje, dat tot hun spijt niet te krijgen is. Dan komen ze met het spontane plan om zelf te gaan brouwen. Ze werken aan hun eigen speciaalbier met daarbij een speciaal doel: alle opbrengsten gaan naar de Sneker gemeenschap. Vanuit een bezemkast in een horecazaak brouwen de vrienden hun eerste bier. Stadsbrouwerij Sneek is geboren.

Welke uitdagingen kom je tegen als je een bierbrouwerij begint? Waarom vinden de mannen het zo belangrijk om de gemeenschap te steunen, en hoe doen ze dit? Luister het inspirerende verhaal in onze podcast.

De Stadsbrouwers